Citater

Piet Hein citater

Piet Hein var en dansk forfatter, opfinder og designer der måske er mest kendt for sine Gruk samlinger, udgivet under pseudonymet Kumbel Kumbell. Han blev født den 16. december 1905 i København og døde 17. april 1996 i Middelfart,...

Lise Nørgaard citater

Lise Nørgaard var en Dansk journalist, redaktør, forfatter og manuskriptforfatter. Hun er nok mest kendt for at have skabt TV- serien Matador og for sine erindringer ”Kun en pige” og ”De sendte en dame” der samlet blev filmatiseret som...

Karen Blixen citater

Her finder du de bedste Karen Blixen citater på Dansk og Engelsk

Martin Luther King citater

Martin Luther King Jr. var en Amerikansk borgerrettighedsforkæmper og frontfigur for en række demonstrationer og aktioner, der satte fokus på raceadskillelse, økonomisk og social ulighed, og sorte amerikaneres manglende borgerrettigheder. Han var især inspireret af Gandhis ikkevolds-politik, tilhænger af...

Mark Twain Citater

100 forrygende Mark Twain citater på Dansk og Engelsk.

Populært på Quote

Hvad er citater?

Citater er korte uddrag af tekst, der er blevet sagt eller skrevet af en person og som er blevet gengivet for at vise en bestemt pointe eller tankegang. Disse citater kan bruges til at understrege en pointe i en tale eller skrift, eller de kan bruges som inspiration eller motivation.

Nogle af de mest berømte citater i verden er fx “You can’t handle the truth!” fra filmen “A Few Good Men” og “I think, therefore I am” fra filosoffen René Descartes. Disse citater er blevet så almindelige, at de ofte bruges i populærkulturen og i mange forskellige sammenhænge.

Et andet berømt citat er “Give me liberty or give me death” sagt af Patrick Henry i 1775 under den amerikanske revolution. Dette citat viser hans kamp for frihed og hans vilje til at kæmpe for det, han tror på.

“The only way to do great work is to love what you do.” sagt af Steve Jobs, den tidligere CEO for Apple, er også et kendt citat, der ofte bruges til at inspirere folk til at finde passion i deres arbejde.

“Et menneske, der ikke længere er i stand til at føle vrede, er et dødt menneske.” sagt af Friedrich Nietzsche er også et kendt citat, der ofte bruges til at beskrive, at vrede kan være en kraftfuld følelse, der kan hjælpe med at drive handling og forandring.
Citater kan også være humoristiske og underholdende, som “Jeg tror, at det er bedst at have en god historie, end en god krop” sagt af Woody Allen.

Alt i alt, citater er korte uddrag af tekst, der kan være inspirerende, tankevækkende, eller underholdende, og som kan bruges i en række forskellige sammenhænge for at formidle en pointe eller tankegang.